Повір у себе

У Всеукраїнський  день бібліотек у Симоненківській книгозбірні  відбулась  непересічна подія – відкриття ІІ етапу  міського  проєкту з петриківського розпису для молоді з інвалідністю внаслідок ДЦП   «Повір у себе».

Цей проєкт передбачає  створення  юнаками і дівчатами з інвалідністю виробів  декоративно-прикладного  мистецтва, а саме виробів, оздоблених петриківським розписом, які матимуть практичне застосування в побуті.

Ініціатором проєкту  стала  Черкаська міська громадська організація «Школа. Віра», яка об’єднує  молодих людей з інвалідністю внаслідок ДЦП і їхніх батьків.

Симоненківська книгозбірня підтримала цю ініціативу і сприяла організації і реалізації проєкту. А  Черкаська обласна громадська організація  «Світовид» долучила до проєкту волонтерів – творчу молодь, яка має досвід художнього розпису, бо  навчається малюванню в спеціальних закладах: у мистецьких студіях, коледжах чи вузах.

 Мета проєкту «Повір у себе» - сприяти соціальній адаптації, психологічній реабілітації і творчій самореалізації юнацтва і молоді з інвалідністю. А ще – привернути  увагу громадськості до проблем такої особливої молоді.

Зі словами підтримки до учасників проєкту звернулись голова  міської ГО «Школа. Віра.»  Юрій Георгієв; голова обласної  ГО «Світовид» Ганна Чуприна, яка активно опікується талановитою молоддю; волонтер  – студент відділу дизайну Черкаського державного бізнес-коледжу Ілля Гілюк, мами молодих людей з інвалідністю – Тетяна Новакова і Людмила Тіщенко; спонсори Ян Антонюк  і Валентин Романенко., які надали фінансову підтримку проєкту.

Святкового настрою учасникам заходу додали пісенними дарунками   учні загальноосвітньої школи №24.

 Цей захід – яскраве свідчення того, що Симоненківська книгозбірня це не лише територія читання. Це  - дозвіллєвий простір, відкритий  для спілкування і реалізації творчості молоді. А працівники книгозбірні зацікавлені в тому, щоб  молодь різних категорій цікаво, змістовно і з користю проводила тут свій вільний час.



78888 ...