На стороні світла

21 липня у відділі мистецтв Симоненківської книгозбірні святково відкрилася творча виставка під назвою «На стороні світла». Її автори – молоді, надзвичайно талановиті сестрички-художниці  Марія та Анастасія Федосенки.

Це їхня  перша персональна виставка, на якій представлено понад 40 графічних робіт.  Серед  них – портрети, пейзажі, натюрморти, замальовки, сюжетні картини, ілюстрації до книг.

Назва виставки не випадкова. Наразі, коли йде повномасштабна російсько-українська війна, коли  світ розколовся на добро і зло, на світло і темряву,  автори виставки засвідчили твердо і  беззаперечно – ми на стороні світла. Одні воюють зі зброєю в руках, інші займаються волонтерством, хтось  піднімає дух українців піснями, а дівчата допомагають долати темряву і наближати перемогу своїми малюнками, головний меседж яких  –  Перемога України над ворогом.

На виставці привертають увагу портрети Президента України Володимира Зеленського, бійця Азовсталі Михайла Діанова, біженців, які залишають рідні домівки, виїжджаючи  в нікуди.

 Марія і Анастасія  схожі зовні, однаково талановиті і мають спільні захоплення. Обом подобається працювати в графічних техніках. Обоє створюють ілюстрації до книг  і розробляють дизайн книжкових обкладинок.

Наразі дівчата здобувають фахову освіту, навчаючись на художника-реставратора в Черкаському художньо-технічному коледжі.

Зворушливим виконанням патріотичних пісень авторів виставки й усіх присутніх підтримала відома у Черкасах, талановита співачка Анастасія Бутовська.

Завершилось дійство переглядом виставки і спільною фотосесією.

Хочеться побажати юним художницям, щоб ця виставка стала успішним  стартом у їхньому творчому житті.


78888 ...