Разом з молоддю й для молодих!

12 серпня Симоненківська книгозбірня разом з усією Україною і світом відзначала  День молоді в Україні та Міжнародний день молоді.

У вестибюлі та відділах бібліотеки організували для наших відвідувачів книжковий вернісаж  «Молодість – суперчас для суперстарту», де представили для юнаків і дівчат нові цікаві книги. Увагу відвідувачів привертала і  виставка творчих робіт талановитої молоді Черкащини «Молоді таланти – молодій країні».

Змістовним видався і діалог з українським політиком, громадським діячем, засновником Фонду «Рідна країна» Миколою Томенком, на який зібралися бібліотекарі, освітяни,  небайдужі і активні читачі юнацької книгозбірні. Приємно було бачити серед присутніх і наших колег з «мандрівної» Луганської ОУНБ.

Микола Володимирович відзначив, що від Дня молоді в Україні ми впевнено  крокуємо до відзначення Дня незалежності України. І це дуже символічно. Розповідав про проєкти організованого ним Фонду «Рідна країна», свої зустрічі з переселенцями в різних регіонах країни і гуманітарну допомогу, яка їм надається фондом. Зупинився гість і на аспектах національного виховання у власній викладацькій діяльності, власному баченні оптимізації системи освіти в Україні та роботі в експертній раді Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.   

Микола Володимир зауважив: потрібно повернути українські памятки у власність української держави, а ще заповнити творчим українським змістом всі прогалини у суспільстві. Перемогу виборюють українці і за нас це ніхто не зробить. Щоб зберегти Україну – кожен повинен боротися на своєму місці і своєму фронті.

Наприкінці зустрічі Микола Томенко подарував читачам бібліотеки добірку нових книг.

78888 ...