Відкрито виставку акварелей Петра Горпинка «бЕРег»

10 листопада 2022 року у відділі мистецтв Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка відбулось відкриття персональної виставки акварелей черкаського митця Петра Горпинка, яка має назву «бЕРег». Це вже друга виставка Петра Івановича, яка демонструється в книгозбірні.

Автор полотен у Черкасах більш відомий як архітектор. За багаторічну плідну творчу діяльність в галузі архітектури і високий професіоналізм він нагороджений рядом грамот і відзнак.

Петро Іванович – учасник численних Всеукраїнських і Міжнародних архітектурних конкурсів, виставок, фестивалів, виставок акварельного живопису. Він – один з тих, хто формує архітектурне обличчя нашого міста. Акварельна ж графіка – це його хобі професійного рівня.

Виставка репрезентує 15 робіт, об’єднаних спільною тематикою – річка Дніпро. Акварелі митця зачаровують своєю надзвичайною легкістю, повітряністю, прозорістю, світлом і ніжністю. Вони невимушені й витончені, сповнені рівноваги та гармонії.

Ознайомитись з картинами митця та поспілкуватись з ним особисто мали можливість студенти першого курсу Черкаського художньо-технічного коледжу та поціновувачі мистецтва. А особливої атмосфери зустрічі надав музичний виступ студентки Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського Владислави Бінецької.

Завітайте до нашої книгозбірні та отримайте насолоду від чудових творів особисто!

78888 ...