На гостину до Теліженка

23 березня до творчої майстерні Миколи Теліженка завітали студенти Черкаського художньо-технічного коледжу. Цю зустріч організувала  завідувачка відділу мистецтв Симоненківської книгозбірні Марина Чеперис.

Микола Теліженко - народний художник України, член двох творчих спілок – Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва.

Багатогранність  таланту Миколи Матвійовича вражаюча. В  діапазоні творчості митця -  художня кераміка , скульптурна пластика, дереворізьблення, графіка, монументальний живопис.

У витинанці рівних йому немає! Аналогів кількості і якості створених ним витинанок  в Україні просто  не існує. Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши її від хатнього ремесла до образотворчої монументальності.

А ще він – автор  11 памятників-монументів у камені в Україні і Європі. Митець – визнаний світом.

Але насамперед  - беззаперечний  авторитет в Черкасах . Як для митців- фахівців, так і для поціновувачів мистецтва.

Для студентів  Черкаського художньо-технічного коледжу, з яким бібліотека давно і плідно співпрацює, зустріч стала пізнавальною та захоплючою. Молодь ознайомилась з роботами художника, в невимушеному діалозі дізналася багато цікавого з творчої біографії митця.

Митця з великої літери, який всім своїм єством утверджує український світ і нашу ПЕРЕМОГУ над «рускім міром».

78888 ...