В серцях і книгах пам’ять про війну…

8 травня, у День пам’яті та примирення, у черкаській загальноосвітній школі № 29 старшокласники разом із завідувачкою відділу абонемента Симоненківської книгозбірні Аллою Лунською вшановували пам’ять всіх борців із нацизмом та жертв Другої світової війни. 

Через знайомство з художніми книгами із фонду бібліотеки юнаки та дівчата дізналися про шість страшних років в історії людства, які забрали життя мільйонів людей. 

Друга світова війна не оминула жодної української родини. Пам’ятаймо й шануймо усіх, кого торкнулася ця жахлива сторінка нелюдської історії. 

Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку рф. Збройною агресією проти України вона розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки. У цьому рф нагадує гітлерівську Німеччину 1930-х років напередодні глобального конфлікту.

 Сьогодні міжнародна спільнота має змогу опиратися на той гіркий досвід та історичні уроки. 

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором.  Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

78888 ...