Українців запрошують до участі у мистецькій бієнале на Мальті

З березня по травень 2024 року на Мальті відбудеться перша мистецька бієнале Maltabiennale.art.

Міжнародні учасники зможуть представити свої мистецькі проєкти в історичних місцях Валлетти та острова Гозо, які входять до списку Всесвітньої спадщини UNESCO.

Голова національного агентства з питань культурної спадщини Heritage Malta, Президент бієнале Маріо Кутаджара запрошує українських митців взяти участь у Мальтійській мистецькій бієнале в 2024 році.

Повну інформацію про конкурс можна знайти на сайті: https://maltabiennale.art/call-for-pavilions/

Заявки потрібно подати не пізніше полудня п'ятниці, 25 серпня 2023 року.

 

Щодо складу організаційного комітету для підготовки та проведення фестивалю «Бієнале сучасного мистецтва»

Відповідно до Положення про фестиваль «Бієнале сучасного мистецтва», затвердженого наказом Міністерства культури та інформаційної політики України 13.12.2004 № 854 (у редакції наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 16.09.2022 № 335), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.10.2022 за № 1168/38504, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує прийом заявок щодо кандидатур до складу організаційного комітету для підготовки та проведення фестивалю «Бієнале сучасного мистецтва» (далі Бієнале).

Бієнале сучасного мистецтва є культурно-мистецьким заходом, який проводиться один раз на два роки, метою якого є виявлення та підтримка талановитих митців у сфері сучасного мистецтва, розкриття їх творчого потенціалу.

З метою підготовки та проведення Бієнале створюється Оргкомітет, основними завданнями якого є визначення:

-         кандидатури комісара Бієнале, куратора / кураторської групи;

-         строків та місця проведення Бієнале;

-         теми Бієнале;

-          погодження концепції Бієнале та експозиційного рішення;

-         координація роботи комісара Бієнале та куратора / кураторської групи.

Члени Оргкомітету беруть участь у його роботі на громадських засадах. Відповідно до Положення про фестиваль «Бієнале сучасного

мистецтва» організаційно-методичний супровід підготовки та проведення Бієнале забезпечує Держмистецтв.

 Пропозиції щодо претендентів до складу Оргкомітету вносяться культурними інституціями або куратором/кураторською групою попередніх Бієнале. Членами Оргкомітету можуть бути мистецтвознавці та діячі у сферах культури та мистецтв, які мають високі професійні якості, суспільний авторитет, та яких подала не менше ніж одна культурна інституція та/або один куратор / кураторська група попередніх Бієнале.

Одна культурна інституція або один куратор / кураторська група може подати не більше трьох кандидатур для включення до складу Оргкомітету. Пропозиції мають містити інформацію про претендентів (спеціальність, посада, досвід проведення мистецьких проектів, телефон та email).

          Положення про фестиваль «Бієнале сучасного мистецтва» можна переглянути за посиланням: http://surl.li/eghyi

Прийом заявок здійснюється до 31 травня 2023 року за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1, email: n.pashkova@arts.org.ua

 Додаткова інформація за телефоном 202 13 90.

78888 ...