З минулого в майбутнє

В обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка з ініціативи відділу фольклору та етнографії КУ «Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Черкаської обласної ради цьогоріч проводиться цикл виставок творчих робіт майстрів-аматорів Черкащини  «Найбільша давність – долю вишивати». 

2 червня у відділі читальних залів Симоненківської книгозбірні презентувалася третя виставка із циклу під назвою «З минулого в майбутнє», де представлено вишиті сорочки і рушники майстрів-аматорів Набутівської ТГ.

Виставка вміщує 22 жіночі та чоловічі сорочки, а також 30 рушників з сіл Драбівка та Нетеребка, які представив збирач декоративно-прикладного мистецтва, провідний методист відділу фольклору та етнографії ОЦНТ Віталій Сінько. Роботи майстрів-аматорів для презентації цієї виставки Віталій Миколайович збирав впродовж 10 років.

З вітальним словом виступила  провідний методист відділу фольклору та етнографії ОЦНТ, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Некраса, яка акцентувала увагу на важливості даного проекту для наших талановитих майстрів-аматорів Черкащини.

 З символами української вишивки, їхніми регіональними відмінностями присутніх познайомила завідувачка відділу етнології Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Наумчук, яка  провела надзвичайно цікавий і змістовний екскурс виставкою. Під час детального ознайомлення з нею вона привернули увагу до найоригінальніших робіт із колекції.

Своїми враженнями від виставки поділилася також провідний науковий співробітник Черкаського обласного художнього музею Ірина Шамрай.

Доповненням до виставки стали книги із фонду бібліотеки, з яких відвідувачі можуть дізнатися про символіку старовинних українських узорів та почерпнути інформацію - як і де правильно їх розміщувати на сорочках, блузах та рушниках.

Виставка діятиме до 28 червня.  

Чекаємо!!!


78888 ...