Від століття до століття: літературна Черкащина

Щороку, в червні місяці, студенти І курсу Черкаського державного бізнес-коледжу разом з працівниками Симоненківської книгозбірні заочно мандрують літературними стежками рідного краю під час мандрівки «Від століття до століття: літературна Черкащина».

Так і цьогоріч літературна мандрівка вкотре дивувала студентів. Адже для багатьох стало великим відкриттям, що їхні Золотоніщина, Звенигородщина, Канівщина… та, врешті, вся Черкащина, є батьківщиною не тільки Тараса Шевченка, а й таких потужних, знаних в усьому світі  письменників: Агатангела Кримського, Костянтина Думетрашка, Сергія Єфремова, Михайла Драй-Хмари, Тодося Осьмачки та багатьох інших. Нам є ким пишатися!

А те, що сьогодні наші земляки є творцями сучасної української літератури, то і зовсім буває несподіванкою. Творчість 48-ми письменників НСПУ, які мешкають на території Черкащини, студенти відкривали по-новому, вслухалися і осягали висоти та глибини їхнього Слова.

Цьогоріч літературну мандрівку захоплено прослухали ще й учні колегіуму «Берегиня» та фізико-математичного ліцею, студенти Черкаського комерційного технікуму і Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу.

Бібліотека щиро вдячна вчителям і  викладачам: Світлані Кабанюк, Валентині Москальчук, Людмилі Скрипай, Миколі Гудзимі, Любові Малигиній, Аллі Гущиній, Ірині Назаренко, Вікторії Крецькій і  Валентині Красюк, які так душевно ведуть молодь у світ Слова!

 

78888 ...