ТОБІ, УКРАЇНО!

Святково  і урочисто  14 червня відкрилася в юнацькій бібліотеці  виставка студентських робіт Черкаського художньо-технічного коледжу – навчального закладу, в якому поєднуються технічні і художні спеціальності, що робить його унікальним.

Виставка присвячена 30-й річниці незалежності України. І хоч до офіційного свята – Дня Незалежності нашої держави  ще понад два місяця, але кожного дня читачі бібліотеки, містяни і гості Черкас матимуть нагоду відчувати його наближення, переглядаючи творчі роботи, які прикрашають відділ мистецтв та всі зовнішні вітрини бібліотеки.

Близько 100 робіт вражають розмаїттям видів, жанрів мистецтва та техніками виконання. Тут представлено  батик, мозаїку ,витинанку, вітраж, іконопис, розпис на склі, різьбу по  дереву, вишивку  і багато іншого.

Роботи відзначаються високою професійною майстерністю. За кожною з них  стоять наставники-педагоги, які передають молоді  свій досвід  і прищеплюють прагнення до творчої діяльності.

А очолює цей творчий колектив вдумливий, прогнозуючий  і визначаючий перспективу закладу директор – керівник нової генерації  Микола Серватинський, який  звернувся до  учасників заходу з вітальним словом.

Щирі слова привітань звучали також від голови Черкаської обласної громадської організації «Світовид» Ганни Чуприни,  яка опікується творчою молоддю і є однією з  ініціаторів  і організаторів щорічного мистецького фестивалю «Тараса пензлі оживають»; голови  Черкаської обласної  організації Національної спілки художників України  Романа  Кравчука та керівника бібліотеки Валентини Чорнобривець.

Святкове відкриття виставки завершилось спільним  переглядом студентських робіт.

Більше на сайті "Прочерк"

Більше на сайті Черкаського художньо-технічного коледжу


78888 ...