З минулого у майбутнє

11 липня у читальній залі Симоненківської книгозбірні відбулося відкриття виставки творчих робіт майстрів-аматорів декоративно-прикладного мистецтва Мошнівської ТГ «З минулого у майбутнє». Організована виставка в рамках обласного мистецького проекту «Майстри-аматори Черкащини», започаткованого відділом фольклору та етнографії Черкаського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи» у співпраці з обласною бібліотекою для юнацтва ім. В. Симоненка.

На виставці представлені вишивка, вироби в'язані гачком Катерини Лось (с. Мошни), роботи створені  в техніці декупаж, тематичні сувеніри, в'язання спицями та ін. Світлани Царенко (с. Мошни), вишивка бісером Катерини Савченко (с. Тубільці), картини «Півонії», «Ранні півонії», «Маки» Семена Дробиша та сувеніри, ляльки-мотанки, декоративні квіти, аплікативні картини з насіння, монет та ін. його доньки Анжели Дробиш (с. Мошни). А також роботи династії художників-аматорів 4-х поколінь: Володимира Прожоги, його сина – Василя Прожоги, онуки – Вікторії Прожоги та наймолодшого учасника виставки – 5-ти річного онука Івана Прожоги.

Святкову виставку відкрила завідувачка відділу читальних залів  юнацької бібліотеки ім. В. Симоненка Катерина Вербівська,

З вітальним словом на адресу талановитих майстрів-аматорів Черкащини та представленням виставки виступила провідний методист відділу фольклору та етнографії Черкаського обласного центру народної творчості, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Некраса, Наталія Василівна висловила щирі слова подяки очільниці відділу культури, молоді та спорту Мошнівської ТГ Олесі Гаврилюк, завідувачці музею Т.Г. Шевченка в с. Мошни Ганні Грицик за співпрацю, а майстрам-аматорам побажала міцного здоров'я та творчих успіхів.

Про себе, свої роботи і здобутки, творчі задуми і секрети майстерності розповіли відвідувачам виставки її автори.

Відео ТК "Ільдана"

Всіх охочих ознайомитися з роботами запрошуємо до бібліотеки за адресою: вул. Надпільна, 285. Виставка буде діяти до 09 серпня 2021 року.

Вхід вільний.

78888 ...