Ми - особливі, але ми – талановиті

Непересічною  і надзвичайною подією,  як для юнацької бібліотеки так і для соціокультурного простору Черкас, стало відкриття 14 липня виставки творчих робіт, створених юнаками і дівчатами з інвалідністю. Створених  особливими людьми, бо те, що для здорової людини  легко і просто, було б тільки бажання, то для них це, крім величезного бажання – праця понад силу, подолання перешкод і безмірна радість від результату.

Виставка «Ми  - особливі, але ми – талановиті» є результатом  першого  міського конкурсу інклюзивного мистецтва. Його мета   – популяризація інклюзивного мистецтва серед дітей та молоді з інвалідністю. Та головне - це мотивація таких молодих людей, виявлення у них схильності до творчості і підтримка їхніх здібностей. Участь у конкурсі взяли понад 50 учасників із 7  соціокультурних, навчальних та громадських організацій і установ віком від 6 до 35 років.

Організатором  конкурсу стала громадська організація «Ми є поруч», а відбувся Конкурс за підтримки громадської організації «Ліга Українок Канади» (відділ Торонто).

Своїми враженнями від виставки  і конкурсу загалом поділилися  очільниця  громадської організації «Ми є поруч»,  яка активно популяризує інклюзивне мистецтво, абілітацію, реабілітацію дітей та молоді з інвалідністю  Тетяна  Волочай; керівник громадської організації  «Територія добра» Тетяна Новакова, голова журі – керівник  громадської організації «Козацькі вітрила», ветеран  АТО,  учасник змагань  «Ігри Нескорених»,  депутат Черкаської  міської  ради Сергій Прядка, який завжди знаходить час і з радістю відгукується на подібні ініціативи.

Завершилося святкове дійство врученням грамот переможцям конкурсу,  знайомством з роботами учасників та дружнім спілкуванням.

І хоч члени журі визначили кращі роботи, вони були одностайні у думці – всі, хто долучився до конкурсу – вже є переможцями. 

Більше у відеосюжеті ТРК "UA:Черкаси"

Більше

Більше у відеосюжеті ТК "Ільдана"

78888 ...