Підбито підсумки проекту «Повір у себе»

20 січня у відділі мистецтв Симоненківської книгозбірні відбулося святкове дійство - підбиття  підсумків  міського проекту з петриківського розпису для молоді з інвалідністю внаслідок ДЦП «Повір у себе».  Результатом проекту стала творча виставка «Малюємо Петриківку».

Організаторами проекту були Симоненківська книгозбірня, Черкаська міська громадська організація «Школа. Віра», що об’єднує  молодих людей з інвалідністю внаслідок ДЦП і їхніх батьків і Черкаська обласна громадська організація «Світовид», яка опікується талановитою молоддю.

Мета проекту - сприяти соціальній адаптації, психологічній реабілітації і творчій самореалізації юнацтва і молоді з інвалідністю. А ще - привернути увагу громадськості до проблем такої особливої молоді.

У рамках проекту «Повір у себе» відбувся  цикл занять з петриківського розпису, який  приваблює  своєю красою і  барвистими візерунками із зображенням  квітів та дивних птахів. Цей  декоративний розпис глибоко закорінений  у звичаї і традиції нашого народу. У ньому закладена  потужна духовна сила, гармонія, мудрість наших пращурів.

Проект став можливим завдяки  участі волонтерів, які здобуваючи професійну художню освіту,  допомагали у створенні робіт особливою молоддю. Це студенти відділу дизайну Черкаського бізнес-коледжу Гилюк Ілля і Скорина Софія, а також учень Арт-студії «Глорія» Кудлай Валентин.

Фінансову   підтримку проекту надав Ян Антонюк - представник  Черкаського обласного осередку партії Національний корпус.

Переглянути виставку можна у відділі мистецтв Симоненківської книгозбірні. А ще, побачити світлини як захоплено і натхненно трудились наші учасники і які розписи створили!

78888 ...