«Як я жив? Як умів, так і жив!..». Ігор Забудський

3 травня вечір памяті  «Як я жив? Як умів, так і жив!..». Ігор Забудський»  зібрав у Симоненківській книгозбірні письменників Черкаського краю, бібліотекарів, рідних і друзів черкаського Майстра слова й живопису Ігоря Забудського.

Цього дня минула річниця з дня відходу митця у вічність. Про талановитого поета і художника, мудрого наставника літературно обдарованої молоді та ініціатора багатьох творчих ідей, вольового,  енергійного, захопленого бурхливими планами, щирого друга –  готового завжди прийти на допомогу, згадували письменники Володимир Поліщук, Людмила Тараненко, Василь Пахаренко, Ганна Клименко-Синьоок, брат Вячеслав.

У своїх спогадах вони відзначили активну діяльність Ігоря Забудського як літературного консультанта у газеті «Молодь Черкащини», ведучого поетичної рубрики «Соло», редактора літературного додатку «Дніпряни» та двох альманахів черкаської молодіжної поезії «ЧП-89» і «ЧП-90»,  художника в прес-центрі ВАТ «Азот».

Присутні підтримали пропозиціі Василя Пахаренка встановити меморіальну дошку на будинку, де жив митець, а одну з вулиць Черкас перейменувати його іменем. А ще організувати виставку живописних робіт художника у Черкаському обласному художньому музеї, щоб містяни і гості Черкас мали можливість переглянути його чудові картини.

Книги поета-художника – це малюнки долі не тільки в поетичних рядках, а і в його картинах. Переконані, що Майстер малює і нині, там – у висотах. А ще стоїть на варті рідних Черкас  – вільний духом, визволений від тілесного болю, фізичної обмеженості.

Більше у сюжеті ТРК "Ільдана"

78888 ...