Пісні серця Валерія Скляра

18 травня відвідувачі Симоненківської книгозбірні та працівники обласних бібліотек пошановували лауреата Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Івана Дробного 2021 року Валерія Скляра.

Валерій Якович лауреат премії в номінації «Музичне мистецтво»  за цикл пісень на слова черкаського поета, прозаїка, дослідника літератури рідного краю Івана Дробного.

Валерій Скляр баяніст і композитор. Він пише музику на слова як місцевих авторів, так і відомих поетів. Пісні композитора співають і аматори сцени, і відомі артисти.  Валерій Якович автор збірок пісень: «Пісні серця друзям розішлю», «Все починається з зорі», «Пісні осоння осені».

Під час зустрічі лауреат ділився найяскравішими моментами свого дитинства і творчої діяльності. Присутні отримали задоволення від виконання Валерієм Яковичем власних пісень на слова Володимира Калашника, Любові Зоряної та Володимира Даника.

На завершення зустрічі гість представив пісні на слова Івана Дробного «Образа», «Чорнобривці», «Тумани». Особливо зворушливо прозвучала пісня «Хлопці чорноброві, наші найсвятії», присвячена нашим мужнім Захисникам  України.

Працівники бібліотеки, вітаючи Валерія Яковича вручили йому бібліографічну розвідку «З джерел рідної землі», один із розділів якої присвячений  лауреату.

78888 ...