Презентовано антологію "Весна озброєна"

У Міжнародний день молоді Симоненківська книгозбірня онлайн і офлайн зібрала більше півсотні відвідувачів. Презентувалася антологія воєнної лірики «Весна озброєна» (К.: Ліра – К, 2022), яка побачила світ завдяки великій праці Михайла Сидорже́вського – голови НСПУ, очільника «Української літературної газети». На початку зустрічі він розповів, що з початку російсько-української війни до редакції «Української літературної газети» почали надходити вірші про війну. Всі вони настільки по-особливому відтворювали пережиті емоції, що без виключення друкувалися на сторінках онлайн-газети. Уже через кілька місяців їх було стільки, що виникла ідея видрукувати книгу. Ідею підхопив видавець Віталій Зарицький, який відмітив, що скрутно було із коштами, та книга крокує до своїх читачів. 

Володимир Поліщук, голова Черкаської обласної організації НСПУ, відзначив значимість книги для сьогодення і зауважив, що близько 20 письменників Черкащини написали таку кількість творів про війну, що наразі йде робота над створенням збірника з робочою назвою «Україна вся на блокпостах».

В антології «Весна озброєна» вміщено твори 142 вітчизняних та зарубіжних авторів. Є вірші поетів із Болгарії, Латвії, Польщі та з усіх регіонів України, які подаються за абеткою прізвищ. І тому, не порушуючи систему, свої вірші прочитали письменники: Катерина Вербівська, Валерій Власюк, Олександр Діхтяренко, Василь Клічак, Лілія Кобзар, Валентина Коваленко, Ганна Синьоок.

Про важливість такої літератури та з побажаннями щасливої дороги книги до сердець виступив Федір Пилипенко, який нині виконує обов'язки директора ЧОЮБ ім. В. Симоненка.

Перемоги нам! Слава Україні!

78888 ...