Прямуємо разом!

Інформаційна підтримка молодих людей з інвалідністю, їхніх батьків та громадських організацій, які опікуються такою «особливою» молоддю є одним із пріоритетних напрямів роботи Симоненківської книгозбірні.

Тож, саме у бібліотеці для юнацтва 21 жовтня відбулася зустріч бібліотекарів; голови ГО «Ми є поруч» Тетяни Волочай, яка наразі на регіональному рівні долучилася до реалізації проєкту «Простір дружній до дитини» від БФ «Карітас Київ»; голови ГО «Школа. Віра» Юрія Георгієва; молоді з інвалідністю та їхніх батьків з правозахисником, експертом з питань інклюзії Володимиром Висоцьким. 

Володимир є одним із засновників  БФ «Єврейсько-українськасоціальна ініціатива» (, організованого у м. Київ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Це проєкт сприяння інклюзивності, тимчасового житла та прихистків для ВПО, який надає соціальну допомогу літнім, людям з інвалідністю, сім'ям з дітьми  всім, хто опинився у скрутному становищі. У період російсько-української війни Фонд здійснює гуманітарні рейси  з екстреною допомогою на деокуповані території, надає гуманітарну допомогу для ВПО та інших вразливих груп у різних регіонах України, допомагає підвищувати спроможність установ та інституцій щодо створення більш комфортних умов перебування, а також проживання їхніх підопічних та новоприбулих мешканців.

Обговорювали проблеми  життєдіяльності людей з інвалідністю і шляхи їх вирішення на місцевому рівні. Також, Володимир Олександрович передав для користувачів бібліотеки підбірку літератури, підготовлену і видану БФ «Єврейсько-українська соціальна ініціатива», яка буде корисною у вирішенні питань з інклюзії, організації тимчасових прихистків та відбудові житла після війни.

78888 ...