Тепло сердець – Воїнам Світла

4 грудня, напередодні Міжнародного  дня  волонтера та  Дня Збройних Сил України, у  Симоненківській книгозбірні відбулася патріотична акція «Тепло сердець – Воїнам Світла». Вона зібрала і  об’єднала тих, хто мав щире бажання підтримати наших захисників.

Організаторами акції стали обласна бібліотека для юнацтва ім. Василя Симоненка, Черкаська дитяча художня школа ім. Данила Нарбута та арт-студія «Глорія» Черкаського міського будинку культури ім. Івана Кулика.  Участь у заході, який відбувся за підтримки Управління у справах сімї, молоді та спорту Черкаської ОДА, взяли студенти Черкаських художньо-технічного коледжу, державного бізнес-коледжу та учні мистецьких і художніх шкіл міста.

Майстер-класи проводились волонтерами на різних локаціях на вибір учасників.

Аліна Сафіна домомогала виготовляти окопні свічки. Олена Мізіна – створювати вітальні листівки з побажаннями.  Анжела Алєксанова  – плести натільні браслети.

Лариса  Веселова – робити маленькі ляльки-мотанки. А під керівництвом Ганни Чуприни учасники розмальовували медальйони.

Учасники заходу також написали побажання та слова вдячності і підтримки нашим військовим на прапорі  України.

Частина створених оберегів та прапор буде передано пораненим воїнам у медичний заклад нашого міста, а інша частина разом із окопними свічками – у зону бойових дій.

На важливості створення таких оберегів у своєму зверненні до молоді наголосила педагог-музикант за фахом, військовий капелан за професією, волонтерка за покликанням Лариса Когут, яка  ще з 2014-го року організовує допомогу для воїнів ЗСУ.

Українці хочуть бачити нашу країну мирною, процвітаючою і щасливою. Саме такою зобразили її на своїх малюнках учні арт-студії «Глорія» та дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута. Їхні роботи, обєднані  виставкою «Україна майбутнього», стали окрасою залу, де відбувався захід.

Атмосферності, душевності зібранню і натхнення кожному присутньому додали пісні у виконанні Анастасії Бутовської та  Марини Бондар.

Симоненківська книгозбірня щиро вітає волонтерів і захисників України зі святами та бажає якнайшвидшої Перемоги над ворогом.

 

78888 ...