Бельгійські комікси українською мовою, подаровані Посольством Королівства Бельгія в Україні

Комікси, як одна з форм мистецтва, у якій Бельгія тримала міжнародний і тривалий вплив у ХХ-ХХІ століттях, є невід’ємною частиною бельгійської культури. Ця країна є головним промоутером коміксів для читачів будь-якого віку в усьому світі, включно з Україною.

Фонди Симоненківської книгозбірні поповнилися новими бельгійськими коміксами українською мовою: «Брузель» та «Смурфи та різдвяна буря».

Графічний роман «Брузель», авторства бельгійських художників Франсуа Скейтена та Бенуа Петерса, вважається Біблією сучасних європейських урбаністів. У ньому розповідається про архітектурний проєкт, який змінив долю цілого міста та довів, що один амбітний план може змінити імідж столиці. Вигадане місто Брузель є дзеркальним відображенням Брюсселя.

Видання «Смурфи та різдвяна буря», автор бельгійський художник Пейо, – це продовження історій з серії коміксів про відомих героїв мультфільму «Смурфики». Фігурки Смурфиків також є талісманами 17 цілей сталого розвитку ООН включно до 2030 року.

Багато ілюстровані та гарно оформлені книжки були передані Посольством Королівства Бельгія в Україні, в особі Петера Ван Де Велде – Надзвичайного і Повноважного Посла Бельгії в Україні. Вони мають важливе значення для подальшого збереження та поширення знань про бельгійську спадщину коміксів в Україні.

78888 ...