ЩО ПОЧИТАТИ ПРО ЧЕРКАСИ?

Останнім часом усе більше людей починає проявляти інтерес до історії рідного міста, села, селища…
Для багатьох із нас таким рідним містом є Черкаси.
Тож, сектор краєзнавства Симоненківської книгозбірні започатковує серію публікацій, у яких знайомитиме читачів із літературою, яка допоможе краще пізнати історію і сьогодення міста на Че.
Яка наука дає найбільше інформації про проживання людей на певній території з найдавніших часів? Правильно. Археологія.
Тому перша книга, яку ми рекомендуємо до прочитання, - «Археологія та рання історія Черкас» Дмитра Куштана та Валерія Ластовського.
Коли і які археологічні дослідження проводились на території міста у різні часи? Як двоє школярів-четвертокласників посприяли виявленню могильника черняхівської культури у центрі міста? Що входило до складу Василицького скарбу, знайденого у 1921 році у Дахнівці? Скільки, насправді, років Черкасам, звідки взявся фантом 700-річчя міста та чому «черкаси» - це аж ніяк не «черкеси»? Де у Черкасах знаходились замки та скільки взагалі їх було? Яке саме місце зображено на малюнку Т.Г. Шевченка «Капличка»?
Відповіді на всі ці та багато інших питань – у книзі археолога, старшого наукового співробітника Інституту археології Національної академії наук України, кандидата історичних наук Дмитра Куштана та історика, археолога, правознавця, професора, доктора історичних наук Валерія Ластовського.
Вивчаймо історію рідного міста разом!

78888 ...