Стяг для Перемоги

23 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення рф на територію України, у Симоненківській книгозбірні відбувся патріотичний літературно-музичний захід «Слово про війну», на якому найпочеснішими гостями були українські військовослужбовці.

Воєнна реальність породила феномен нової літератури і стала реалістичним змалюванням мужньої боротьби українців за свій дім, землю, незалежність, державу. Саме про це читали у своїх віршах очільник Симоненківської книгозбірні Федір Пилипенко, членкині Національної спілки письменників України Катерина Вербівська та Ганна Клименко-Синьоок, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка Валерій Власюк. А про те, як Слово допомагає пережити війну, ділилася мешканка Харкова Катерина Воронцова, яка з сім’єю  у  ці складні часи проживає у нашому місті.

Музичним і пісенним підсиленням зустрічі стали виступи письменниці НСПУ, композиторки Таміли Чупак і викладачки Черкаської дитячої школи мистецтв ім. Валентина Талаха Анастасії Бутовської.

Окрасою дійства стала виставка картин воєнної тематики «Воїни Світла, Воїни Добра!», створених учнями Art-студії «Глорія» Черкаського міського будинку культури ім. Івана Кулика під керівництвом викладачки Art-студії Ганни Чуприни.

Особливо зворушливим стало вручення, зарядженого на Перемогу прапора України, захисникам – військовослужбовцям ЗСУ зі словами підтримки та подяки від учнів Art-студії «Глорія» та дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, а також листівок з побажаннями, створених ними власноруч.

Від бібліотеки в.о. директора Федір Пилипенко передав воїнам збірки поезій Василя Симоненка.

У відповідь захисники висловили вдячність колективу бібліотеки за внесок у підтримку ЗСУ під час захисту держави та відсічі збройної агресії російської федераціїі і учасникам арт- студії «Глорія» за прапор Перемоги, малюнки-обереги і віру в перемогу над російським агресором та мир в Україні. 

78888 ...