Шевченківські березини

З 6 по 9 березня Симоненківською книгозбірнею організовано традиційні Шевченківські березини.

 Бібліотекарі говорили зі старшокласниками і студентами про нашого земляка, генія, пророка – Тараса Шевченка: автора, твори якого читають, вивчають, цитують, досліджують, мистецькою спадщиною якого захоплються.

 Працівники відділу читальних залів та сектору краєзнавчої роботи разом зі студентами Черкаського кооперативного економіко-правового фахового коледжу, учнями СПШ №13, Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області та Черкаського професійного ліцею дивувалися величі духу центральної постаті в історії української літератури – Тараса Григоровича Шевченка.

Студенти гуманітарно-правового ліцею під час бібліотечного квізу «Єднаймо Україну Тарасовим словом» разом з працівниками відділу абонемента шукали відповіді на запитання про життя Кобзаря та про його творчість: як письменника і митця.

А старшокласники ЗОШ №5 знайомилися з життєвим і творчим шляхом Тараса Шевченка на літературно-мистецькій годині «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», яку їм провели працівники відділу мистецтв.

Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли нова російська імперія вкотре намагається знищити все українське.

Прикладом Шевченка надихається багато людей. Його пророчі слова дають сили новим героям-захисникам. Він був і залишається символом опору російській експансії, а його творчість надихає українців під час війни, яку розпочала Росія і, яка триває й сьогодні.

78888 ...