ЩО ПОЧИТАТИ ПРО ЧЕРКАСИ?

Із постанови Черкаської міської Думи від 18.11.1890 року: «Особи, які займаються водовозним промислом, для доставки води зобов’язані використовувати бочки, пофарбовані ззовні в зелений колір, з позначенням порядкового номеру на кожній бочці білою фарбою. Внутрішні стінки бочок повинні утримуватися в повній чистоті і періодично очищатися від нальоту і різних осадів. Для контролю за точним виконанням цього в призначений поліцією час водовози зобов’язані з’являтися до поліцейської дільниці, де бочкам повинен проводитись медико-поліцейський огляд…»

  • Історія діяльності черкаського водопроводу розпочинається 1 жовтня 1914 року, коли Черкаська електрична водопровідна станція почала давати безкоштовну воду городянам за рахунок коштів міської управи. З 1 березня 1915 р. споживання води стало платним.
  • Це була вже п’ята спроба створення водогону у місті.  Першу здійснили ще у 1874 р. зі створення «Товарищества по устройству водопровода и газового освещения в Черкассах».
  • На засідання «Особої водопровідної комісії» 24 липня 1911 року було запрошено провідних спеціалістів того часу, зокрема, архітектора Владислава Городецького…

У переддень професійного свята працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення,  яке відзначається 19 березня, цікаві факти з історії черкаського водогону шукайте у книзі:
Гараєв Р. І. Черкаський водопровід : до 100-річчя заснування КП "Черкасиводоканал" / авт.-упоряд. Р. І. Гараєв. - Черкаси : Вертикаль, 2014. – 224 с. : іл.

 
78888 ...