Генерал Момот: наш МІФ

Книга історика, письменника, журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ», що розповідає про нашого земляка, генерал-майора, прикордонника Ігоря Момота 22 березня була презентована молоді у Симоненківській книгозбірні. Ігор Федорович загинув 11 липня 2014 року внаслідок ракетної атаки росіян поблизу селища Зеленопілля Луганської області, захищаючи Україну від агресора. 
Студенти Черкаського кооперативного економіко-правового фахового коледжу і відвідувачі бібліотеки поспілкувалися з автором книги та дізналися більше про цю легендарну особистість. Андрій Миколайович розповів про цікаві моменти з процесу написання книги, становлення Ігоря Момота як військового,   містику у житті генерал-майора. 
Спогадами про Ігоря Федоровича ділилися його колеги – представники Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, які разом з ним у 2014 році захищали східні кордони України.
«Всюди, де був, доля закидала Ігоря Момота не як мандрівника, а як Воїна. Він вижив у багатьох боях і сутичках далеко від рідної землі, а поліг, захищаючи рубежі рідної держави. Любитель історії, легенд і міфів після загибелі сам став справжньою легендою Незалежної України…».
«Своїм життям і загибеллю офіцер-прикордонник Ігор Момот довів свою небайдужість до України, зробивши крок у вічність історії держави». 
Запрошуємо до бібліотеки для знайомства з книгою про Героя України, який був «Батьком» для солдатів і став справжнім міфом для молодого покоління українців.

78888 ...