Образи часу

У Симоненківській книгозбірні 27 квітня відкрилась друга персональна виставка графічних робіт сестер Марії та Анастасії Федосенко. Марія і Анастасія здобувають фахову освіту в Черкаському художньо-технічному коледжі, навчаючись на художника-реставратора. А ще створюють ілюстрації до книг в інтернет-видавництві, розробляють дизайн книжкових обкладинок та здійснюють їх художнє оформлення. Особливо їм   подобається працювати в графічних техніках.

Дівчата створили ілюстрації за мотивами творчості Василя Симоненка – знакової духовної постаті ХХ століття, відомого українського письменника-шістдесятника: поета, прозаїка, публіциста, журналіста. Образ Василя Симоненка та його твори надихнули до творчості багатьох митців: художників, графіків, скульпторів, композиторів, майстрів сцени та кіно. Не залишили байдужими вони й юних талановитих художниць, адже Симоненкові поезії завжди актуальні. У них – юнацький запал максималізму, безкомпромісності, правдолюбства, правдорубства, який так близький сучасній молоді. Тож,  не дивно, що дівчата обрали саме таку тематику для своїх робіт.

Відвідувачі заходу із захопленням переглядали представлені роботи, інтерпретовані  до подій сучасності.

А ще Марія і Анастасія не уявляють свого життя без музики і співу, в чому переконали присутніх, виконавши сучасні патріотичні пісні.

Виставка буде експонуватися впродовж травня у відділі мистецтв бібліотеки. Тож запрошуємо переглянути чудові роботи наших талановитих землячок.

78888 ...