Натхненно творю красу: Володимир Мірошниченко

Імя Василя Симоненка поєднало творчою дружбою Симоненківську книгозбірню і відомого лубенського художника Володимира Мірошниченка.

У творчому доробку митця із Полтавщини близько десяти робіт, присвячених Симоненківській тематиці.

Спільний інтерес до постаті витязя української поезії привів художника до Черкас, де його радо зустріли працівники юнацької книгозбірні, що з гордістю носить ім’я Василя Симоненка. Для гостя і його дружини Наталії бібліотекарі організували екскурсію Симоненківськими місцями  Черкас.

Відвідали місце вічного спочинку письменника і його матері – Ганни Федорівни Щербань. Пошанували Василя Симоненка покладанням квітів біля його памятника. Здійснили подорож до музейної кімнати «Робочий кабінет Василя Симоненка», що знаходиться у редакції газети «Черкаський край», де  ознайомилися з її експозицією. Зі щемом переглянули теленарис «Лебеді материнства», відзнятий на батьківщині письменника черкаськими тележурналістами у 1990 році. Також поспілкувалися з дружиною сина Василя Симоненка Олеся  – Ніною Іванівною Симоненко.

Працівники обласного художнього музею провели надзвичайно цікаву і змістовну екскурсію його виставковими залами та познайомили полтавчан і бібліотекарів з унікальними творами мистецтва.

І, звичайно ж, гості завітали до Симоненківської книгозбірні, де відбулася тепла і щира зустріч із студентами Черкаського художнього-технічного коледжу, Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького і колективом бібліотеки, яку організувала завідувачка відділу мистецтв бібліотеки Марина Чеперис.

 Володимир Іванович розповідав про витоки своєї творчості, ділився секретами майстерності і цікавими спогадами із власного життя. А його розповіді доповнювала пані Наталія, яка є для митця його музою і цензором. Під час невимушеного спілкування черкаська молодь буквально «засипала» гостя великою кількістю запитань і ще довго не відпускала після завершення зустрічі.

Приємним подарунком для колективу бібліотеки  стали авторські картини Володимира Мірошниченка: портрет Василя  Симоненка та хата, де народився письменник. Ми щиро дякуємо художнику за такий безцінний подарунок, що поповнить колекцію бібліотечної Симоненкіани.

На згадку про зустріч у бібліотеці її керівник Пилипенко Федір Іванович подарував полтавчанам добірку книг, серед яких і збірки Василя Симоненка.

А в майбутньому  – ще одна зустріч черкащан та гостей міста з творчістю Володимира Мірошниченка. У липні цього року планується організація персональної виставки митця у Черкаському обласному художньому музеї. 

78888 ...