Пам’ятаємо. Перемагаємо!

У День памяті і примирення, присвячений перемозі над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та вшануванню всіх його жертв, завідувачка відділу мистецтв Симоненківської книгозбірні Марина Чеперис провела бесіду зі старшокласниками загальноосвітньої школи № 5 м. Черкас.

 Память означає, що ми пам’ятаємо всіх військових і цивільних, які стали жертвами цієї війни, а примирення – що країни Європи  уклали мир після війни.

У 2023 році Україна відзначає цей день в умовах повномасштабної війни з рф. Тож,  під час зустрічі молоді люди ознайомилися з стінописом сучасної української боротьби – муралами і графіті на підтримку України, які створені у нашій країні і світі.

Спротив України російській агресії вражає весь світ. Жовтий і синій кольори нашого прапора стали уособленням волі, єдності, демократичних цінностей всього людства. У ці кольори вбралися будівлі у різних країнах світу на знак підтримки України і її мужнього народу.

Учні з цікавістю переглянули цю дивовижну відеовиставку мистецтва солідарності та єдності з українцями і дізналися про невід’ємну частину мистецтва спротиву агресору – мурали та графіті.

78888 ...