Книги, подаровані Симоненківській книгозбірні донькою українського поета,

Книги, подаровані Симоненківській книгозбірні донькою українського поета, прозаїка, драматурга, члена Національної спілки письменників України Василя Олексійовича Дергача. 

Василь Дергач народився на Донеччині. Улітку 1952 року прибув у маленьке робітниче містечко Ватутіне. Почав свою трудову біографію інженером електролабораторії на Юрківській теплоелектроцентралі. Згодом став директором ЮТЕЦ.

Та головне у житті Василя Олексійовича було захоплення поезією. Дипломант Всеукраїнського конкурсу імені В. Підмогильного, лауреат премії ім. М. Чабанівського. За двотомник “Святе і грішне” (2005 р.) відзначений званням лауреата Українського Вільного Університету в США. У 2007 р. став удруге лауреатом УВУ в Нью-Йорку за роман-сагу “Тепло і холод”, нагороджений медаллю “Почесна відзнака”. Двадцять чотири роки керував літературним об’єднанням «Звенигора», очолював Ватутінську літературну студію «Витоки», був редактором альманаху «Надвисся». Як справжньому патріоту йому була небайдужа доля українців від Заходу до Сходу, незалежність і свобода України.

Ціла добірка поетичних збірок та прозових творів Василя Олексійовича Дергача поповнила краєзнавчий фонд нашої бібліотеки.

 

 

 

78888 ...