У стилі часу та літа

Наприкінці червня відділ мистецтв Симоненківської книгозбірні презентував модерну «фантастичну» виставку комп’ютерної графіки «У стилі часу: грінпанк». Її авторка, Лєра Стальніченко із Краматорська, творить свої роботи у стилі грінпанку, де гармонійно співіснує світ природи і світ технологій.

Коли знайомишся з картинами, складається враження, що разом із авторкою втікаєш від сучасних реалій до казкового, фантастичного світу ельфів, фей та єдинорогів. До речі, сама мисткиня – ніби єдине ціле зі своїми картинами: настільки гармонійно поєднані усі персонажі з її світосприйняттям, духовним наповненням і, навіть, зовнішністю. Картини створені в одній кольоровій гамі: насичених, яскравих кольорах. Юна художниця робить контур кистю, що імітує олівець. Завдяки цьому виникає ефект недбалості, але саме це, на думку дівчини, робить художні витвори не схожими на інші.

Лєра Стальніченко навчається у Краматорському фаховому коледжі технологій та дизайну, який тимчасово перебуває в Черкасах. Лєра малює і на папері, зазвичай, кольоровими олівцями чи гуашшю. Захоплюється створенням веб-анімації, мріє намалювати мультфільм, видати комікс і написати власну книгу. А ще захоплюється красою нашого міста і в робочі напружені будні якомога частіше намагається вибиратися на природу. Тому її перша персональна виставка – у стилі часу та літа.

Приємною несподіванкою і для самої Лєри, і для усіх учасників відкриття виставки стало вітальне слово директорки цього коледжу Вікторії Малюкової, яка особисто прийшла підтримати юну художницю.

Ще один мистецький сюрприз чекав усіх наприкінці: виступ випускниці Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського саксофоністки Владислави Бінецької, яка доповнила і підсилила особливу атмосферу дійства музикою.

До слова, відкриття пройшло дещо нетрадиційно, адже роботи споглядали з вулиці, бо вони експонуються у вітринах бібліотеки. Відтак, усі охочі зможуть впродовж місяця милуватися картинами і надихатися на створення прекрасних літніх буднів та свят свого життя.



78888 ...