Симоненківська бібліотека взяла участь в акції

Наприкінці минулого тижня Симоненківська книгозбірня долучилася до книжкового дійства, організованого у рамках акції «Українським дітям – українську книгу!» Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України і Міністерством культури та інформаційної політики України за сприяння благодійного фонду «Здоровя майбутнього». До цієї акції долучилися вітчизняні видавці зі всієї України.

 Більш чим за рік дії цієї акції в регіони України та за її межі доставлено близько 700 тисяч українських видань. 

 Для бібліотек Черкащини організатори привезли 5 тисяч сучасних українських книг на заміну російській літературі.

Відбувся захід за участі голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, заступника міністра культури та інформаційної політики України Тараса Шевченка, голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, засновника Фонду «Рідна країна» Миколи Томенка, начальника управління Черкаської ОДА Олександра Шабатіна,  організаторів акції.

Під час зустрічі представники ОВА і благодійної акції  обговорили потреби бібліотечних фондів, а також інші проблеми щодо популяризації читання серед населення та ознайомилися з книжковими локаціями, які представили три обласні бібліотеки і книгозбірні міської системи та черкаські видавництва.

Юнацька бібліотека була представлена вернісажем на Симоненківську тематику.  Увагу містян привертали видання творів письменника різних років, література про його життя і творчість та живописні роботи юних художників краю за мотивами творчості «витязя української поезії».

В.о. директора бібліотеки Федір Пилипенко зініціював поетичний флешмоб за участі поважних гостей, які озвучили рядки вірша поета «Можливо, знову загримлять гармати» та подарував їм збірки поезій Василя Симоненка «Україно, ти моя молитва», а відомий бард Володимир Радько проникливо виконав пісню на його слова.

Сподіваємось, що вже незабаром книжкові україномовні новинки поповнять фонди бібліотеки та порадують наших читачів.

78888 ...