ЩО ПОЧИТАТИ ПРО ЧЕРКАСИ?

Митниця мікрорайон Черкас, який має давню і насичену подіями історію, «звідси місто починалося».

«Митницький край» – книга Василя Страшевича, людини, яка народилася та провела свої дитинство і юність у цьому куточку міста: «…я частий гість скверу імені Богдана Хмельницького, і з його оглядового майданчика люблю дивитися на свою маленьку батьківщину… Адже звідціль десь два квартали по прямій до Дніпра колись знаходилося наше обійстя. Інколи стоїш, заплющивши очі, а перед тобою постає в пам’яті старий будинок діда Архипа, придбаний за шістдесят рублів сріблом у купця Соколова в кінці 80-х позаминулого століття. Повз наш двір протікала річечка Митниця, місцями присипана вже далі сусідами, а у наступному дворі вона виривалася назовні і тихо котила свої води в Гуржієвське болото, а далі – впадала в Дніпро…».

На основі історичних джерел, матеріалів преси і, головне, власних спогадів і спостережень, автор розкриває маловідомі або й зовсім невідомі сторінки життя «митницького краю».

 

 

Страшевич В. Митницький край : історико-краєзнавчий нарис / Василь Страшевич. – Черкаси : Вертикаль, 2016. – 260 с. : фот.



78888 ...