Висловлюємо щиру подяку Благодійному фонду Дениса Парамонова за подаровану книгу


Не так давно отримали від БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» культурно-історичний путівник про життя і творчість українського філософа-містика, богослова, поета, педагога Григорія Сковороду «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна».

І знову щедрий дарунок для читачів Симоненківської книгозбірні! Книга харківського краєзнавця, журналіста Андрія Парамонова «Григорій Квітка-Основ’яненко: від Основи до Харкова».

Видання присвячене українському письменнику Григорію Федоровичу Квітці-Основ’яненку, якого ще називають засновником художньої прози та жанру соціально-побутової комедії у класичній українській літературі. У книзі наведені найповніша на сьогодні генеологія родини Квіток, яка походить зі старшинсько-козацького роду, історія родового гнізда – села Основа  (нині в межах Харкова), та сучасна біографія письменника.

Квітка-Основ’яненко часто у своїх творах акцентував на особливостях національного характеру, специфіці мислення, вірувань, звичаїв, побуту, на цінностях та ідеалах українців, а його слово й сьогодні звучать дуже влучно.

 «…як світ міняється!.. В усьому що не є: і в освіті, і в поводженні, і в смаку, і в політиці, так що не встигнеш придивитися до чогось, глянь – уже знову нове» (Із роману Г. Ф. Квітки-Основяненка «Пан Халявський»). 

78888 ...