Юнацька бібліотека – шкільним бібліотекам

Юнацька бібліотека шкільним бібліотекам


Обласна бібліотека для юнацтва ім. В. Симоненка вже багато років здійснює методичну підтримку фахівців шкільних бібліотек міста Черкаси. Традиційними у бібліотеці стали методичні обєднання, семінари-практикуми, навчально-методичні конференції, організовані спільно з комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради.


Цього року така конференція відбулася 28 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, за темою «Актуальні аспекти планування роботи шкільної бібліотеки на 2023-2024 навчальний рік».



З консультаціями «Читання як життєва стратегія» та «Світ один для всіх: інклюзія в бібліотеці» виступила завідувачка відділу аналітико-методичної роботи Олена Башлик. Заступник директора з наукової роботи Валентина Чорнобривець познайомила з найвагомішими календарними датами навчального року. Традиційний інформаційний огляд літератури «Знайомтесь: краєзнавчі новинки» провели завідувачки відділу читальних залів Катерина Вербівська і  сектору краєзнавства Ольга Стокоз.


Також на зустріч з бібліотекарями шкіл нашого міста завітала письменниця Людмила Солончук. Всім припала до душі читана і співана поезія у виконанні авторки і щире відверте спілкування.



Співпраця триває: разом сіємо у душі підростаючого покоління українців розумне, мудре і вічне.




78888 ...