Як ти…?

Сьогодні прості два слова «Як ти…» набули великого значення для кожного українця.

Безмежно вдячні психотерапевту і соціальному психологу, засновнику волонтерського проєкту «Як ти, брате?» Антону Семенову. Разом з командою він розробляє посібники, які містять прості та дієві алгоритми взаємодії в різних ситуаціях. Проєкт покликаний навчити людей, як військових, так і цивільних, надавати психологічну допомогу одне одному під час війни.

До нашої бібліотеки було передано 7 комплектів посібників, які були випущені у межах цього волонтерського проєкту.

Посібник «Як ти, брате/сестро?» підкаже, як правильно вести розмову, щоб вона допомогла людині проговорити й осмислити її складний досвід.

«Як ти, кохана(ий)?» – посібник адресований українцям, які попри відстань хочуть підтримувати стосунки із близькими. Він буде корисним як військовим, так і цивільним.

З посібника «Як ти...» ви дізнаєтеся, як підтримати тих, хто втратив близьку людину. За яким алгоритмом вести розмову, що варто і що не варто говорити.

«Як ти, сонечко?» містить прості алгоритми, за допомогою яких ви зможете підтримувати ваших дітей навіть тоді, коли вам самим буває складно.

У посібнику «Як ви, командире?» розроблені алгоритми для побудови добрих стосунків у армії.

Посібник «Як ти, ветеране?» розповідає про те, як полегшити адаптацію ветеранів – як відновити контакт, запустити дружнє спілкування та повернути у ваші стосунки з ветеранами відчуття приналежності та єдності.

Видання «Поговори зі мною» для всіх, хто хоче допомогти тим, хто поруч, через добру розмову. З посібника ви дізнаєтеся: що говорити; як слухати; як витримувати напругу в розмові; що робити, якщо розповідь йде по колу, якщо людина всіх звинувачує та в інших випадках; як завершити розмову.

Незабаром книги будуть доступні користувачам бібліотеки. Ще частину буде передано до медичних закладів Черкас, де проходять лікування і реабілітацію військові ЗСУ у межах бібліотечної благочинної акції «Книги для захисників України».

#якти

#як_ти

#яктибрате

#яктисестро

#яктикохана

#яктикоханий

#яктисонечко

#яквикомандире

#яктиветеране

78888 ...