Вільні творять майбутнє


21 листопада українці відзначали День Гідності та Свободи. Це  одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революцій, які відбулись в Україні з інтервалом у дев’ять років – Помаранчевої (2004 р.) та Революції Гідності (2013-2014 рр.).

Вони  стали  наймасштабнішими народними  протестами в сучасній Україні.

На вшанування цієї дати завідувачкою відділу мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка  Мариною Чеперис для старшокласників ЗОШ №5 та №24 було проведено патріотичну годину «Вільні творять майбутнє».


Згадати і закарбувати в пам’яті героїчні сторінки сучасної історії України юнакам і дівчатам допомогла не тільки розповідь, але й фрагменти з документальних фільмів та відеопрезентація.

Революція Гідності не була такою «романтичною», як Помаранчева. Було багато трагічних подій, був розстріл Небесної сотні, була анексія Криму, був початок війни на Донбасі. Проте українці чітко вибрали курс на своє майбутнє. І почали рух у правильному напрямку.

 Рівно 10 років тому українці сказали «так» Європі, та чітке «ні» росії з її спробами відродити совок. Тоді люди вийшли на Майдан та не дозволили розвернути курс із Заходу на Схід.


Тож висновок, зроблений старшокласниками: головними цінностями, які відстоював наш народ тоді, під час  двох Майданів, як і наразі, в цій повномасштабній російсько-українській війні, були і залишаються – суверенітет і незалежність України та свобода і гідність її громадян.

Низький уклін всім, хто боровся і продовжує робити це зараз. І вічна пам'ять всім, хто віддав своє життя за Україну!

 

 

78888 ...