Новинки від Українського інституту книги!!!


251 книга якісного друку і оригінального дизайну поповнила фонди Симоненківської книгозбірні. Видання випущено за сприяння Українського інституту книги в межах мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів.

Художні та науково-популярні книги про новітню історію України, боротьбу за незалежність, становлення і розбудову Української держави, біографії видатних українців, найкрасивіші місця, музейні скарби, культурну спадщину, традиції, мистецтво, здобутки та перспективи незалежної України.

Твори для юнацтва та молоді спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.

Нова воєнна реальність породила феномен нової літератури, що є не тільки рефлексією на ті чи інші події, а – літописами для майбутніх поколінь. Це спогади безпосередніх учасників, які брали участь у стримуванні збройної агресії російської федерації проти України, про їх участь в бойових діях, а також боротьбу українців за свій дім, землю, незалежність.

Війна зруйнувала плани і змінила думки українців і всього світу. Але українці – Великий Незламний Народ, попри повномасштабну війну, продовжують плекати свою культуру й літературу, писати, видавати та читати!

Вдячні Українському інституту книги за великий вклад у поповнення бібліотечних фондів!

#УІК

#КультурноМистецькийПроєкт2023


78888 ...