Пісня буде поміж нас


На вечір, присвячений світлій пам’яті Володимира Івасюка, 7 березня до бібліотеки завітала шкільна і студентська молодь Черкас.

Цього року одному з найталановитіших представників української музики ХХ століття  виповнилося б 75. На жаль, йому судилося долею піти з життя дуже рано. В 30, на піку творчого злету...

Масштаби популярності пісень молодого українського композитора і виконавця у тодішньому CPCP були вражаючими. Його пісні, наче криголам, ламали усталені стандарти офіційних шлягерів. Окрім досконалої форми i вишуканої мелодійності, вони відзначалися універсальністю – однаково гарно звучали як під просту гітару в компанії друзів, так i під великий оркестр у залі.

Пісні Володимира Івасюка торкаються струн душі кожного, хто їх чує. Особливо проникливо звучать вони з уст молоді. У цьому відвідувачів заходу переконали виступи ансамблю «Червона калина» дитячої музичної школи №3 під керівництвом Оксани Маріненко та студенток музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського Поліни Мельниченко та Анни Подолянської.

Володимира Івасюка вбили за його палку любов до України, але вона проросла піснями в наступних поколіннях вдячних нащадків.

Його пісня була і буде поміж нас!

 

78888 ...