Незламним людям моєї країни присвячується


15 квітня до відділу мистецтв Симоненківської книгозбірні на патріотичну годину «Незламно-вільні, незламно-сильні!» завітали студенти Черкаського фахового  політехнічного коледжу.

 Основою для заходу послугувала виставка дипломних проєктів студентів та випускників кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олександра Орапа, Вікторії Карпінської, Олександра Стеця, Олени Ніколюк. Молоді люди усвідомили, пропустили через себе, переплавили і представили нам, глядачам  власне бачення подій та окремих епізодів російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році. А потім зафіксували їх у власних проєктах.


На заході згадували кіборгів – захисників Донецького аеропорту, які стали символом незламності та бойового духу українського війська. Бої за аеропорт тривали 8 місяців і закінчились тільки після повної руйнації обєкту.

Завідувачка відділу Марина Чеперис розказала про генерал-майора  Віктора Ніколюка, який у 2022 році увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових. Він безпосередньо брав  участь у боях за  Чернігів, командуючи його обороною. 


Згадали і нашого земляка черкасця Сергія Амброса, активіста і організатора багатьох патріотичних акцій у нашому місті, який з перших днів ще неоголошеної війни вступив до загону спеціального призначення «Азов», у складі якого  брав участь в антитерористичній операції на сході України. 18 лютого 2015 року потрапив під мінометний обстріл у селі Широкине, того ж дня помер від поранень у лікарні Маріуполя.

Лейтмотив заходу – здолати ворога і вибороти Перемогу та ніколи не забувати тих, хто віддав свої життя за мирне майбутнє незалежної України.

78888 ...